Πλατεία Κύπρου , Κρανίδι Αργολίδας

Ο Φασιλής Εμμανουήλ γεννήθηκε στις 21-07-1975 στην Κοιλάδα Αργολίδας. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του αγγλόφωνου πανεπιστημίου Comenius Bratislava. Η ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας (ειδικότητα που αντικατέστησε την ειδικότητα της Μικροβιολογίας) ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στα νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείου Βούλας και Γενικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Από τα τέλη του 2016 διατηρεί νόμιμο Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο Κρανίδι Αργολίδας. Σε όλο το χρονικό διάστημα από τα φοιτητικά του χρόνια ως και σήμερα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ενημέρωση σε θέματα Βιοπαθολογίας παρακολουθώντας Συνέδρια και Σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Ιατρική Σχολή

Εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του αγγλόφωνου Πανεπιστημίου της Μπρατισλάβας Σλοβακίας με προιατρικες εξετάσεις το 1995 και απόκτηση του αναγνωρισμένου πτυχίου το 2002, καθώς και της  διπλωματικής  εργασίας με θέμα:QC INTERVAL WAVE CARDIOLOGY ένα χρόνο μετά, το 2003.

  • Υπηρεσία Αγροτικού

Πέρας του στρατιωτικού ως Ιατρός Β. Υπηρεσία του αγροτικού ιατρείου για 3 μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου και για 14 μήνες στα περιφερειακά ιατρεία Διδύμων,Λουκαιτιου και Ραδου με εφημερίες  στο Κ.Υ Κρανιδίου.

  • Ειδίκευση στη Βιοπαθολογια-Μικροβιολογία

Ειδίκευση στη Βιοπαθολογια-Μικροβιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας για 7 χρόνια καθώς και για 6 μήνες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

  • Επιστημονικό έργο

Επιστημονικός συνεργάτης στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ καθώς και στο τμήμα οστεοπόρωσης του νοσοκομείου ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας. Επίσης, εργάστηκε ως ιατρός για 4 μήνες σε αθλοπαιδιές στο δήμο Μοσχάτου

  • Ερευνητικό έργο

Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Επιστημονικές παρακολουθήσεις και συμμετοχές σε πλήθος συνέδριων στο εξωτερικό και την Ελλάδα.